O knjizi “Put promene” (Siniša Ubović)

Knjigu “Put promene” napisao je naš poznati glumac Siniša Ubović, koji je ujedno i obučeni i licencirani trener i predavač za lični razvoj i psihološku samopomoć. Ili blaže rečeno, za pozitivnu transformaciju ličnosti. Takav vid ličnog rasta i razvoja je u svetu odavno priznat i popularan, a kod nas tek u začetku.

Jedan zanimljiv put
Jedan zanimljiv put

Veoma je zanimljiva priča o ličnom razvoju Ubovića. Naime, nakon što je pročitao knjigu “Moć je u vama” Lujze Hej, koja je renomirani predavač u ovom polju, bio je toliko oduševljen njome da je seo i napisao joj veoma dugačko pismo o osećanjima koja je njena knjiga izazvala u njemu. Pisao je o svojoj ličnoj psihološkoj i finansijskoj krizi u koju je zapao, o emotivnom ćorsokaku u kom se našao, o tadašnjem promašenom pozivu, o delu sebe koji mu je nedostajao. I, kako se čuda zaista dešavaju, usledio je poziv Lujze Hej da pohađa njenu radionicu u SAD. Posle toga, Sinišin život nikada nije bio isti.

Knjiga u kojoj opisuje svoj put promene ukazuje na to koliko je bitno da zavolimo sebe, da oprostimo sebi na svim nesavršenostima koje posedujemo, da naučimo da posmatramo svet kroz prizmu veselih boja. I ono što je najbitnije, kako da svakodnevno započinjemo dan afirmacijama koje nas vode u pozitivnom smeru. Samo malo dobre volje, samo malo pozitivnog naboja, samo malo više ljubavi i opraštanja mogu najpre doneti male promene, a onda i sve veće. Tada počinjemo da svojom pravom energijom privlačimo dobre stvari u život.

Puno citata iz knjige je vredno pomena, ali možda treba izdojiti sledeći: “Upravo taj trenutak kada na površinu ispliva nešto čega se toliko uplašimo jeste trenutak kada donosimo jednu od najvažnijih odluka, odluku da hrabro nastavimo dalje.

U knjizi postoje i mnoge psihološke vežbe i afirmacije koje puno pomažu na putu promene ličnosti. Posebno su važne vežbe za opraštanje sebi i drugima, jer time čistimo srce od misli koje nas dugo tište i ostavljamo prostor za nove, bolje i vedre misli.

Iako ova knjiga nije revolucionarna u meri koliko je, recimo, knjiga “Tajna”, riznica je dobrih misli i pozitivnih smernica koje veoma često nedostaju u našim životima. Zato je vredi imati u kućnoj biblioteci.

Postoji i sajt koji upućuje na Sinišin rad u ovom domenu psihologije: www.putpromene.com

Ana Todorović Radetić

Objavila Ana Todorović-Radetić. Ana je vlasnica prevodilačke agencije Libra, Prevodioci.co.rs. Diplomirani je filolog za engleski jezik i književnost. Višegodišnje iskustvo na projektima prevođenja.
Na Twitter-u kao @Prevodioci.

Dodaj komentar

Zaštita: *

Kontakti

Za svaku dodatnu informaciju oko procene prevoda, roka i cene:

Prevodilačka agencija Libra

Telefon: 065 36 70 320

Mejl: prevodiocibg@gmail.com.

Sarađujmo uz našu email listu:

Prijava
Loading

Nastavimo druženje na Fejsbuku:

Da li smo opravdali vašu pažnju?

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.