Čas engleskog preko skajpa

Skype kurs engleskog – online učenje jezika

Online obrazovanje u svetu se više ne smatra revolucijom. Već decenijama postoje, ne samo online kursevi, već čitavi fakulteti koji se završavaju preko žice. Ponekad smo sumnjičavi, pa mislimo da kvalitet takvog znanja nije dovoljno dobar. Kako je moguće učiti i polagati online, a ne prepisivati? Probajte da polažete TOEFL iBT, pa ćete videti kako je lako organizovati online testiranje bez i najmanje šanse da se dogodi nepravilnost ili prevara.

Čas engleskog preko skajpa
Čas engleskog preko skajpa

Online obrazovanje ima nekoliko ključnih prednosti, a posebno kada je reč o učenju stranih jezika. Jedino što treba da imate je instalirana Skype aplikacija i dobra internet konekcija, kako bi glas i slika bili čisti, čineći proces učenja uspešnim.

Zašto učiti jezik online?

Bolji izbor radnih materijala

Do sada smo navikli na tradicionalne učionice gde profesor vodi nastavu, koristeći jednu ili nekoliko knjiga. Ovakva nastava takođe je zanimljiva. Međutim, može li biti zanimljivija?

Online omogućava daleko veći pristup informacijama i kreativnim obrazovnim sadržajima. Kroz rad sa nastavnikom preko Skype-a, imaćete priliku da postavite bilo koje pitanje, a nastavnik će u najkraćem roku moći da pronađe adekvatan materijal, da ga podeli sa vama i organizuje lekciju prema vašoj potrebi, a ne samo prema sadžaju jedne ili više knjiga.

Ne zaboravimo da profesori nisu mašine. Ponekad i oni vole da se podsete određenih pravila, da pregledaju knjige koje ne nose baš uvek sa sobom ili da provere informaciju u koju nisu apsolutno sigurni. Online učenje omogućava profesorima da rade sa mesta gde su opušteni i bolje koncentrisani, dok sa druge strane internet omogućava stalni pristup neograničenom broju sadržaja, kako bi se momentalno pronašao najbolji odgovor za sva spontano nastala pitanja. Na ovaj način izbegava se odlaganje odgovora i problema. Učenik savlađuje gradivo u kontekstu, dok nastavnik ima na dohvat ruke najsavremenije obrazovne materijale, spremne za svaku situaciju ili pitanje.

Veći izbor profesora i ušteda vremena

Ranije smo bili ograničeni na život u jednom mestu ili u jednoj zemlji. Međutim, online nam omogućava da živimo tamo gde volimo, dok istovremeno radimo sa vrhunskim stručnjacima bilo gde u zemlji i svetu. Sada su i vama dostupni vrhunski profesori engleskog jezika, bez obzira na mesto stanovanja. Čak i da živite u istom mestu, učenje preko Skype-a štedi vreme odlaska na čas, dolaska kući i sl. Istovremeno, ne morate brinuti o adresama, kako ćete naći školu ili stan profesora, gde ćete ga eventualno ugostiti, ukoliko on dolazi vama. Više ne morate biti ograničeni radnim vremenom škole ili vaše kompanije, jer online omogućava potpunu fleksibilnost.

Pomislite samo koliko je teško završiti radni dan, pa čekati početak časa, potom brinuti zbog kašnjenja na prevoz… Učenje engleskog putem Skype-a omogućava vam da završite sve svoje obaveze, pa da u potpunoj opuštenosti učenje postane korisna razonoda, a ne još jedna obaveza. Već ovakav pristup podstaći će vas na veću produktivnost i uspeh u savladavanju gradiva.

Neka vam profesor engleskog postane drug

Ako niste sigurni u svoje znanje, a želite da razgovarate, onda je ovo najbolje rešenje. Privatni časovi engleskog preko Skype-a su najčešće individualni. Profesor je svestan da vaše znanje nije idealno. U suprotnom ne biste uzimali časove. Razgovor putem Skype-a možete posmatrati kao razgovor sa drugom, koji će vas saslušati, postaviti pitanja, a potom pomoći da ispravite greške. Svi prave greške. Čak i izvorni govornici, pa i profesori! Tako da, ne čekajte sutra, već napravite probu. Pozovite svog druga za engleski i uverite se da je ovakvo učenje drugačije od bilo kog učenja koje ste iskusili do sada.

Nemanja D. Milinović

Ana Todorović Radetić

Objavila Ana Todorović-Radetić. Ana je vlasnica prevodilačke agencije Libra, Prevodioci.co.rs. Diplomirani je filolog za engleski jezik i književnost. Autorka je romana „Cvetovi agave“. Višegodišnje iskustvo na projektima prevođenja.
Na Twitter-u kao @Prevodioci.

komentara

Zaštita: *

Kontakti

Za svaku dodatnu informaciju oko procene prevoda, roka i cene:

Prevodilačka agencija Libra

Telefon: 065 36 70 320

Mejl: prevodiocibg@gmail.com.

Preporuka za čitanje:

Sarađujmo uz našu email listu:

Prijava
Loading

Nastavimo druženje na Fejsbuku:

Da li smo opravdali vašu pažnju?

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.