Kako izabrati najbolju prevodilačku agenciju?

Postoji veliki broj dobrih prevodilačkih agencija, kao i onih koje to nisu. Da biste napravili najbolji izbor za svoje potrebe, terba da tražite sledeće:

1. Izaberite agenciju koje nudi širog opseg usluga. Od usluge prevođenja CV-a, preko tehničkih dokumenata, pa sve do simultanog i konsekutivnog prevođenja, bitno je da ima veliko iskustvo u mnogim domenima prevođenja.

Pravilan izbor
Pravilan izbor za uspešan posao

2. Izaberite agenciju za prevođenje gde su angažovani ljudi prevodioci. U tehnološkoj eri u kojoj živimo, mnoge prevodilačke usluge podrazumevaju kompjutere, mašine i prevodilačke alate koji brzo i lako prevode tekstove. Međutim, dobro je poznata stavka da ni najbolji softverski prevod ne može biti 100% tačan. Dok brzina i cena mogu lako da privuku klijenta, cena zbog grešaka koju bi mogao na kraju da plati može biti neuporedivo veća od one koju bi platio da je angažovao dobru agenciju.  Ono što čovek može da uradi bolje od svakog kompjutera je razumevanje konteksta, kulturne pozadine i kulturoloških razlika, implicitne poruke u tekstu, pažljiv odabir ključnih reči i sl.

3. Izaberite firmu koja ulaže u svoj kadar. Definitivno su najbolje agencije koje ulažu vreme i novac u obuku i stručno usavršavanje svojih zaposlenih. Time se poboljšava radna etika, prate se noviteti i stiču nova znanja i dele iskustva. Tako rade najuspešnije kompanije koje imaju viziju da i zaposleni i klijenti budu zadovoljni.

4. Pratite reputaciju i inventivnost firme. Pogledajte da li postoje socijalni profili, da li su aktivni na Twitteru, Facebooku, Slideshare-u, Youtube i da li odgovaraju na pitanja. Ove činjenice govore da vaš novac neko veoma ozbiljno shvata i da imate kome i gde uputiti kritiku, opasku ili zamerku ako do nje uopšte dođe. Opasno je kad nemate koga i gde kontaktirati!

Ana Todorović Radetić

Objavila Ana Todorović-Radetić. Ana je vlasnica prevodilačke agencije Libra, Prevodioci.co.rs. Diplomirani je filolog za engleski jezik i književnost. Autorka je romana „Cvetovi agave“. Višegodišnje iskustvo na projektima prevođenja.
Na Twitter-u kao @Prevodioci.

Dodaj komentar

Zaštita: *

Kontakti

Za svaku dodatnu informaciju oko procene prevoda, roka i cene:

Prevodilačka agencija Libra

Telefon: 065 36 70 320

Mejl: prevodiocibg@gmail.com.

Preporuka za čitanje:

Sarađujmo uz našu email listu:

Prijava
Loading

Nastavimo druženje na Fejsbuku:

Da li smo opravdali vašu pažnju?

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.